Izrada studija i planova

Investicijski projekt ili poslovni plan temelj je svakog poduzetničkog pothvata, jer se tek detaljnim i pažljivim planiranjem i analiziranjem svih aspekata budućeg pothvata, može ocijeniti opravdanost i isplativost poduzetničke ideje.

Kvalitetna poslovna ideja u koju poduzetnik vjeruje i za koju misli da ga može dovesti do uspjeha, sigurno je dobra pretpostavka za poduzetnički uspjeh. Međutim, dobra ideja o nekom proizvodu ili usluzi može ostati mrtvo slovo na papiru ako se dobro ne isplanira. Ukoliko se želi realizirati poduzetnička ideja, potrebno je odgovoriti na sljedeća pitanja:

  • Gdje možete plasirati svoj proizvod?
  • Zbog čega će klijenti kupovati, koristiti upravo Vaše proizvode/usluge?
  • Koju će korist klijenti dobiti?
  • Po čemu se Vaš proizvod/usluga razlikuje od proizvoda/usluge konkurencije?

Poduzetnici početnici često ne razmišljaju o potrebi ispitivanja tržišta i izradi poslovnog plana/investicijske studije koji su odraz zrelog promišljanja o poduzetničkom pothvatu.

Jedna od osnovnih djelatnosti Centra za poduzetništvo je upravo savjetovanje u području investicija, izrada poslovnih planova i investicijskih projekata te njihova ocjena.

U Centru Vas očekuje tim stručnjaka za izradu poslovnog plana/investicijskog projekta koji prilikom izrade koriste standardnu međunarodnu metodologiju razumljivu domaćim i stranim financijskim institucijama poput Svjetske banke, EBRD-a, itd.

Bitno je naglasiti kako su poslovni plan/investicijska studija namijenjeni prvenstveno poduzetnicima jer pomoću njih mogu pratiti poslovanje, uvidjeti odstupanja i na vrijeme intervenirati, a tek onda potencijalnim poslovnim partnerima i ulagačima, tj, institucijama i bankama kojima služe kao podloga za procjenu opravdanosti poduzetničkih pohvata.


Za sve dodatne informacije o izradi poslovnih planova i investicijskih studija kontaktirajte nas na +385 20 418 401 ili putem maila: czp@czp.hr.