O nama

Tko smo

Mladi i entuzijastični tim djelatnika Centra, svakodnevno se susreće s budućim i sadašnjim poduzetnicima, prepoznajući njihove potrebe i usmjeravajući svoje djelovanje u pravcu regionalnog razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Uvjerenja smo da su preduvjeti za uspješno poslovanje i razvoj simbioza znanja, kvalitete i pozitivnog stava, kako kod nas samih, tako i kod naših korisnika, a samim time i cjelokupnog okruženja.

Značajni rezultati poslovanja vidljivi su kroz pozitivno mišljenje korisnika usluga Centra. Stvaranje pozitivnog i prepoznatljivog imidža Centra u poduzetničkim krugovima te stvaranje korisničkog povjerenja prema uslugama koje nudi, omogućuje Centru daljnji rast i razvoj te neminovno širenje usluga i opsega djelovanja.

Što radimo

Centar se kroz godine djelovanja profilirao u informativno - savjetodavni centar čije su se aktivnosti značajno pojačale i još intenzivnije usmjerile ka cilju podizanja poduzetničke kulture.

Osnovne aktivnosti Centra organizirane su u dva odjela:

  • Odjel za poduzetničku podršku
  • Odjel za podršku u poljoprivredi i ruralnom razvoju

Glavne aktivnosti dinamičnog i kreativnog tima djelatnika Centra usmjerene su ka poslovnom planiranju i izradi poslovnih planova, studija izvodljivosti, provođenju edukacija, savjetovanju, mentorstvu, informiranju, kao i pripremi i provedbi projekata na nacionalne i EU natječaje, te umrežavanje poduzetnika kao i svih koji žele poduzetno promišljati i djelovati. U sklopu poslovanja Centar za poduzetništvo upravlja i sa Mrežom poduzetničkih inkubatora Dubrovačko-neretvanske županije koji su smješteni u Pločama i Dubrovniku.

Misija

Kontinuirano ulagati napore u poticanje ljudi poduzetničkog duha ka razvoju i približavanju poduzetništvu kao načinu života u koji se dugoročno isplati ulagati.

Vizija

Dugogodišnjim iskustvom, te kontinuiranim praćenjem trendova težiti kreiranju pozitivne poduzetničke klime, a samim time ostati ključni čimbenik u razvoju malog i srednjeg poduzetništva, te obrtništva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Ciljevi

Unapređenje i razvoj obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, kroz planirane aktivnosti na kojima će se temeljiti rad Centra:
  • Poticati i unapređivati poduzetništva u suradnji sa nadležnim institucijama
  • Pospješiti komunikacijski kanal između poduzetnika i nadležnih institucija
  • Jačati poduzetničku klimu i stvarati pozitivno poduzetničko okruženje
  • Potpora nezaposlenim osoba pri samozapošljavanju
  • Informiranje i savjetovanje poduzetnika
  • Organizacija edukacija za poduzetnike i one koji to namjeravaju postati
  • Praćenje poduzetnika početnika u rastu i razvoju
  • Poticati na cjeloživotno educiranje

Od kada smo

Centar za poduzetništvo d.o.o. je poduzetničko potporna institucija osnovana u ožujku 2009.g., a u vlasništvu Dubrovačko-neretvanske županije od siječnja 2013.g. Pravni je slijednik neprofitne udruge građana Dubrovački centar za poduzetništvo, osnovane još 1998.g. Princip rada Centra temelji se aktivnostima koje će poduzetnicima s područja Dubrovačko-neretvanske županije omogućiti da, uz što manje troškove i na jednom mjestu, pronađu sve informacije koje su im potrebne za početak i razvoj poslovanja.