Javni poziv za poduzetnike: Dodjela vaučera za odlazak na gospodarske susrete u okviru Global Innovation Summita 13. i 14. lipnja u Istanbulu

Javni poziv za poduzetnike: Dodjela vaučera za odlazak na gospodarske susrete u okviru Global Innovation Summita 13. i 14. lipnja u Istanbulu

Na temelju članka 17. točke 30. Statuta Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Narodne novine, br. 107/14, 72/15, 116/15, 97/17, 29/21), u skladu s Uredbom Komisije o primjeni članka 107. i 108. Ugovora o funkcioniranju Europske unije na de minimis potpore (EU) 2023/2831 od 13. prosinca 2023., HAMAG-BICRO u sklopu programske komponente Eurostars koja se provodi u okviru Istraživačkog programa Hrvatska, koji se financira iz Drugog švicarskog doprinosa organizira javni poziv za odlazak na gospodarske susrete u sklopu sastanka na vrhu i konferencije Global Innovation Summit, koji će se održati u Istanbulu 13. i 14. lipnja 2024. godine.

Pridružite nam se na događanju Global Innovation Summit 2024. koje okuplja svjetske čelnike, donositelje odluka, tvrtke i ključne istraživačke organizacije iz cijeloga svijeta kako bi se uhvatili u koštac s najhitnijim izazovima svijeta koji se neprestano mijenja.

Primarni cilj odlaska na gospodarske susrete je pronalaženje međunarodnih partnera za istraživačko-razvojne projekte koje sudionici namjeravaju prijaviti u programu Eurostars. Sudionici događanja također mogu imati i dodatne razgovore o komercijalnoj suradnji u sklopu istog događaja.

Eurostars je program za istraživanje i razvoj, namijenjen malim i srednjim trgovačkim društvima, putem kojega tvrtke mogu dobiti do 200.000 eura bespovratnih sredstava, odnosno 50 ili 60 % sufinanciranja, ovisno o veličini tvrtke. Osnovni kriterij je međunarodno partnerstvo, u projektu trebaju sudjelovati najmanje dva partnera iz različitih zemlja članica Eurostarsa. Sve informacije o prijavi u program Eurostars mogu se pronaći ovdje.

Zašto sudjelovati na gospodarskim susretima

 • Pronađite nove komercijalne i tehnološke partnere
 • Saznajte najnovije informacije o globalnim trendovima i inovacijama
 • Promovirajte svoje proizvode, tehnologiju i znanje
 • Pronađite rješenja za vaše područje djelovanja
 • Pronađite nove klijente i stvorite nove suradnje s poslovnim partnerima
 • Raspravljajte o novim projektnim idejama

Datum i mjesto događanja

Što će se financirati

HAMAG-BICRO će po redoslijedu zaprimanja dodijeliti vaučer od 800 eura za 10 poduzeća. Jedno poduzeće može dobiti jedan vaučer. Sredstva vaučera će se poduzetnicima isplatiti po dostavi dokaza sudjelovanja na događanju (održani sastanci i putni nalog).  Navedeni troškovi smatrat će se potporom male vrijednosti (de minimis potporom).

Tko se može prijaviti

Javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim trgovačkim društvima, registriranima u Republici Hrvatskoj. Malo i srednje poduzeće (MSP) podrazumijeva mikro, mala i srednja poduzeća koja imaju:

 • manje od 250 zaposlenih
 • godišnji promet ispod 40 milijuna EUR-a
 • ukupni iznos bilance ispod 43 milijuna EUR-a
 • odgovaraju kriteriju samostalnosti (Zakon o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN. br. 29/2002) i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN. br. 63/2007, 53/2012, 56/2013) za razvoj novih proizvoda, usluga ili procesa).

Slijedom navedenog, prema hrvatskim nacionalnim pravilima, obrti i fizičke osobe nisu opravdani za financiranje.

Prijavitelj, također, mora ispunjavati sljedeće kriterije:

 • prijavitelj nije u gubitku (Izvor: Izjava prijavitelja)
 • prijavitelj nije u predstečaju, stečaju ili likvidaciji (Izvor: Izjava prijavitelja)
 • protiv prijavitelja i fizičke osobe koja ide na putovanje se ne vodi kazneni postupak (Izvor: Izjava prijavitelja)
 • prijavitelj nije putovao, odnosno nije imao plaćen trošak putovanja ili smještaja, u organizaciji HAMAG-BICRO-a od 29.4.2023. nadalje (Izvor: Prijavni online obrazac, Izjava prijavitelja i HAMAG-BICRO)

Kako se prijaviti

Prijavite se putem online obrasca

Uz online prijavu potrebno je priložiti:

 1. Životopis osobe koja će putovati, u .pdf formatu
 1. Potvrdu Porezne uprave trgovačkog društva, u .pdf formatu
 2. Izjavu korištenim potvrdama male vrijednosti, u .pdf formatu

Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir.

Eurostars online radionica

Prije samog odlaska na sajam i poslovne razgovore, za sudionike će biti organizirana online radionica o prijavi projekta na program Eurostars kao priprema za sudjelovanje na događanju.

Rok za prijavu

Prijave su otvorene do 12. svibnja 2024., do 23:59 sati. Za dodatne informacije, kontaktirajte nas na eurostars@hamagbicro.hr.

Osim prijave HAMAG-BICRO-u, potrebno se registrirati za navedeno događanje  i na platformi B2Match.

EU - zajedno do Europskih fondova
EU - Europski fondovi
EU - OP Konkurentnost i kohezija