NASTAVAK ODRŽAVANJA AKCELERACIJSKOG PROGRAMA U SKLOPU PROJEKTA CREATURES

NASTAVAK ODRŽAVANJA AKCELERACIJSKOG PROGRAMA U SKLOPU PROJEKTA CREATURES

Centar za poduzetništvo kao vanjski stručnjak za provedbu eksperimentalnog Akceleracijskog programa za unapređenje turističke ponude za mlade turiste održao je treći programski modul u periodu od 2. – 4. prosinca 2021. u sklopu DUNEA-inog projekta Promocija kreativnog turizma kroz uspostavu iskustvenih i održivih ruta – CREATURES.  Modul se sastojao od dva dijela odrađena kroz tri dana radionica na kojima je 11 polaznika Programa dobilo uvid u mogućnosti prikupljanja sredstava i financiranja vlastitih projekata.

U prvom dijelu modula, predavanja su održale Morana Bigač Leš iz Deska Kreativna Europa te načelnica Sektora za audiovizualne djelatnosti i poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama Vjera Matković.

Kroz svoja predavanja provele su sudionike kroz mogućnosti prijava na natječaje na nacionalnoj i Europskoj razini te predstavile novi alat CulturEU – interaktivni vodič mogućnosti financiranja za kulturne i kreativne sektore na razini EU. Radi se o alatu zamišljenom kako bi pomogao u snalaženju u brojnim financijskim alatima EU-a, razumijevanju mogućnosti koje stoje na raspolaganju te, u konačnici, lakšem pristupu sredstvima.

Drugi dio modula održao je Zvonko Čuljat, vlasnik TERA BOT d.o.o, poduzeća orijentiranog na visoko stručne i profesionalne savjetodavne usluge o financiranju, inovacijama te digitalnoj transformaciji na području jugoistočne Europe. Tvrtku je osnovao s ciljem pružanja klijentima podrške u poslovanju, osiguravajući najviši stupanj kvalitete usluga kroz pristup najboljim i najmodernijim poslovnim praksama, alatima, mogućnostima i resursima.

Čuljat je u svojim predavanjima posebnu pozornost posvetio pripremi pitcha, ključnog alata za pridobivanje pozornosti investitora i publike. Također, predstavio je različite mogućnosti prikupljanja sredstava nevezanih za bespovratna sredstva, poput investitora, fondova te crowdfundinga.

U tijeku je i provedba četvrtog modula u vidu personalizirane podrške sudionicima Akceleracijskog programa. Ovisno o potrebama i detektiranim slabostima, sudionici su odabrali mentore između dosadašnjih predavača, te će s njima kroz individualne sesije analizirati svoje poslovanje i raditi na daljnjem napretku.

Projekt CREATURES Regionalna agencija DUNEA ugovorila je kroz Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014.-2020. (INTERREG ADRION) i sufinanciran je 85% sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Proračun Regionalne agencije DUNEA je 1,6 milijuna kuna dok je ukupan proračun projekta 13,9 milijuna kuna.

Osim Regionalne agencije DUNEA, u projektu sudjeluju Autonomna regija Friuli Venezia Giulia (IT), Institut za urbano planiranje Republike Slovenije (SI), Znanstveni park Patras (GR), Ekonomski fakultet u Ateni (GR), Regionalni direktorat za kulturu Vlöre (AL), te Ekonomski fakultet u Sarajevu (BA)

---

Novosti projekta mogu se pratiti na Facebook stranici projekta

EU - zajedno do Europskih fondova
EU - Europski fondovi
EU - OP Konkurentnost i kohezija