Završen Akceleracijski program u sklopu projekta CREATURES

Završen Akceleracijski program u sklopu projekta CREATURES

Centar za poduzetništvo, kao vanjski stručnjak za provedbu eksperimentalnog Akceleracijskog programa za unapređenje turističke ponude za mlade turiste, završio je svoje aktivnosti planirane u sklopu projekta Promocija kreativnog turizma kroz uspostavu iskustvenih i održivih ruta – CREATURES, kojeg provodi Regionalna agencija DUNEA.

Akceleracijski je program proveden kroz četiri modula, koja su održali stručnjaci i umjetnici s opsežnim znanjem o razvoju i plasiranju proizvoda i financiranju u kulturnim i kreativnim industrijama.

Fotografkinja Željka Milić, arhitekt Željko Sović, marketinške stručnjakinje Ivana Andrić i Kim Butigan, akademska slikarica Selma Hafizović, keramičarka Anamarija Bezek, kreativna obrtnica Veronika Duda, kulturna producentica Srđana Cvijetić, stručnjak za IT i multimediju Tomislav Nadramija, poduzetnica u kulturi Ana Matušić i pisac Vedran Mezei su imali priliku sudjelovati na grupnim radionicama uživo kroz tri modula u ukupnom trajanju od 36 sati, nakon čega su dobili priliku za individualne konzultacije s odabranim mentorima. Aktivnim sudjelovanjem u Akceleracijskom programu je 11 odabranih sudinika dobilo mogućnost unapređenja, ali i kreiranja potpuno novih proizvoda i usluga.

Projekt CREATURES Regionalna agencija DUNEA ugovorila je kroz Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014.-2020. (INTERREG ADRION) i sufinanciran je 85% sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Proračun Regionalne agencije DUNEA je 1,6 milijuna kuna dok je ukupan proračun projekta 13,9 milijuna kuna.

Osim Regionalne agencije DUNEA, u projektu sudjeluju Autonomna regija Friuli Venezia Giulia (IT), Institut za urbano planiranje Republike Slovenije (SI), Znanstveni park Patras (GR), Ekonomski fakultet u Ateni (GR), Regionalni direktorat za kulturu Vlöre (AL), te Ekonomski fakultet u Sarajevu (BA).

---

Novosti projekta mogu se pratiti na Facebook stranici projekta

EU - zajedno do Europskih fondova
EU - Europski fondovi
EU - OP Konkurentnost i kohezija