Održana radionica "Kako samostalno voditi paušalni obrt" u Orebiću

Održana radionica "Kako samostalno voditi paušalni obrt" u Orebiću

Trend samozapošljavanja postupno jača u Hrvatskoj, a paušalni obrt je zbog minimalne papirologije i relativno niskih davanja, postao najpopularniji oblik poslovanja među mladim poduzetnicima. 

Nastavno na navedeno, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Razvojnom agencijom Općine Orebić – ORA organizirao je 05.05.2022. besplatnu radionicu „Kako samostalno voditi paušalni obrt” koju je vodila savjetnica iz područja računovodstva i poreza - Jasna Gavrić.

Radionica je bila namijenjena osobama koje planiraju pokrenuti ili su u počecima pokretanja vlastitog paušalnog obrta, a polaznici su upoznati s uvjetima paušalnog oporezivanja, kao i svim pravima, rokovima i obvezama koje proizlaze iz važećih poreznih propisa o paušalnom oporezivanju.

Na radionici je također predstavljena besplatna PaushApp aplikacija za samostalno vođenje računovodstva paušalnog obrta koja je proizašla iz dugogodišnjeg iskustva djelatnika Centra za poduzetništvo te je u potpunosti prilagođena poduzetnicima koji su u potrazi za što bržim i jednostavnijim rješenjima.

EU - zajedno do Europskih fondova
EU - Europski fondovi
EU - OP Konkurentnost i kohezija