Poticajna poduzetnička atmosfera u PI Ploče!

Poticajna poduzetnička atmosfera u PI Ploče!

U sklopu projekta Erasmus, najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, a kojeg provodi Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića u Pločama, Poduzetnički inkubator Ploče posjetili su učenici iz Portugala, Austrije, Italije i Španjolske.

Tim povodom direktorica Centra za poduzetništvo DNŽ Karmen Kutnjak učenicima je prezentirala ulogu i vrijednost usluge Poduzetničkih inkubatora tvrtkama i obrtima u nastajanju, kao i kasnije u fazi rasta i razvoja. Također, učenici i profesori su posjetom poslovnih prostorija poduzetnika koji djeluju unutar PI Ploče upoznati sa raznovrsnošću djelatnosti mladih poduzetnika u gradu Pločama.

Impresionirani uspjehom i predanošću mladih poduzetnika u Pločama, gosti su aktivno sudjelovali u razmjeni iskustava i znanja. Osobito su ih se dojmile aktivnosti poduzetnika Okusi Neretve d.o.o. koji dinamično upravlja brendom organskih sokova Naronija i Pinataland Dalmacija koja diverzifikacijom svoje proizvodnje uspješno osigurava prepoznatljivost na tržištu.

EU - zajedno do Europskih fondova
EU - Europski fondovi
EU - OP Konkurentnost i kohezija