Gostujuće predavanje Centra za poduzetništvo na Sveučilištu u Dubrovniku

Gostujuće predavanje Centra za poduzetništvo na Sveučilištu u Dubrovniku

Direktorica Centra za poduzetništvo, Karmen Kutnjak, održala je gostujuće predavanje studentima preddiplomskog i diplomskog Stručnog studija Hotelijerstva na  Sveučilištu u Dubrovniku.

Tema predavanja su bile potpore namijenjene poduzetnicima, s posebnim fokusom na turizam i zahtjeve nove financijske perspektive prema zelenom i digitalnom poduzetništvu.

Pandemija je ukazala na izrazito veliku podložnost turizma vanjskim utjecajima te je od iznimne važnosti na svim razinama djelovati na jačanje održivosti i otpornosti djelatnosti koja je temelj gospodarstva naše županije. Promjene koje slijede uvelike će ovisiti o kapacitetu mladih poduzetnika da ih provedu na pravi način. Upravo su studenti, kao potencijalni budući poduzetnici, nositelji daljnjeg razvoja turizma u smjeru pomirenja ekonomskih stremljenja, ekološke održivosti i zadovoljstva lokalne zajednice.

Predavanje je održano u sklopu Global Entrepreneurship Week-a (GEW) koji služi za promoviranje poduzetništva, kreativnosti i inovativnosti kao i pojedinaca koji pokreću startup poduzeća te tako doprinose razvoju gospodarstva.

EU - zajedno do Europskih fondova
EU - Europski fondovi
EU - OP Konkurentnost i kohezija