U Veloj Luci održana besplatna radionica „Kako postati poduzetnik“

U Veloj Luci održana besplatna radionica „Kako postati poduzetnik“

Kako postati poduzetnik?

Potrebna je dobra volja, izvediva ideja, malo sreće, ali najviše znanja. Brojni su izazovi s kojima se susreću budući poduzetnici, a Centar za poduzetništvo im svojim radom pokušava olakšati i uputiti ih na pravi smjer.

Ovaj put smo u suradnji s Poduzetničkim inkubatorom Vela Luka i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) educirali buduće poduzetnike u Veloj Luci.

Predstavnici Centra, Marija Grgurinović Bebić i Marko Stanić podijelili su informacije i savjete iz sfere poduzetništva, prvenstveno vezane za pokretanje poslovanja, dostupne edukacije, aktualne natječaje za bespovratna sredstva i poduzetničke kreditne linije.

Aktivne mjere zapošljavanja je detaljno objasnila predstavnica HZZ-a Ana Nadramija. Kako ispuniti poslovni plan, kako koncizno predstaviti svoju ideju da i drugi vide njezin smisao i održivost? Što možemo očekivati ukoliko se mjera odobri, te koje su nam obaveze u tom slučaju?

Osim mjera na nacionalnoj i županijskog razini, općina Vela Luka također ulaže napore i resurse u poticanje poduzetništva. Dostupne mjere je predstavila direktorica Poduzetničkog inkubatora Vela Luka Barbara Mirošević.

Radionica je financirana iz Javnog poziva za podnošenje prijava za sudjelovanje u postupku testiranja standardiziranih usluga za poduzetnika i certificiranja postupka pružanja standardiziranih usluga u okviru projekta „Razvoj mreže PPI“ putem HAMAG BICRO-a – Faza 2“.

EU - zajedno do Europskih fondova
EU - Europski fondovi
EU - OP Konkurentnost i kohezija